Sotamies huusi hänelle: “Tule tänne, ja saata loppuun se minkä aloitit!”, jolloin hän potkaisi haavoittunutta päähän. Tässä vaiheessa todistaja poistui paikalta, eikä hän tiennyt mitä sen jälkeen oli tapahtunut.

KA Loimaan käräjät 18.3.1689, Ala-Satakunta II KO a4:177-178.

Käytäntö

Peli järjestetään 4.-5.3.2022 Vihdin pirtissä, Pirtintie 30, Vihti. Pelipaikka sijaitsee noin 60 kilometriä Helsingistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 14.11. ja peli on täynnä. Varapelaajalistalle ilmoittautuminen on yhä mahdollista.

Pelin ilmoittautuminen aukeaa su 24.10. ja on auki kolme viikkoa, su 14.11. asti. Tämän jälkeen pelinjohto jakaa hahmot. Hahmot jaetaan pelaajien toiveiden ja hahmojen sopivuuden mukaan, eikä esim. ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.

Pelaajat saavat tiedon peliin pääsystään ja lyhytkuvauksen hahmostaan su 28.11. mennessä.

Pelinjohdolla on mahdollisuus vuokrata muutamille halukkaille pelaajille vaatteet peliä varten. Tämä tarkoittaa päällysvaatteita eli päähinettä, takkia ja housuja tai hametta. Vuokraus ei sisällä aluspaitaa, jalkineita tai astaloita, mutta näitä on helpompi soveltaa tai saada lainaksi (pelinjohto auttaa). HUOM: Vuokravaatteita on rajallinen määrä. Jos halukkaita on paljon, emme voi taata että niitä riittää kaikille ja tällöin joudumme käyttämään tätä perusteena pelaajavalinnoissa.

Pukuvuokraus maksaa 25 euroa ja se maksetaan samaan aikaan pelimaksun kanssa.

Pelimaksu

Peli maksaa 55 euroa, (50 euroa Harmaasudet ry:n jäseniltä). Lisäksi peliin voidaan ottaa muutamia alaikäisiä pelaajia joko huoltajansa luvalla tai kanssa. Alaikäisten pelaajien pelimaksu on 35 euroa. Huomioithan, ettei peli ole varsinaisesti suunnattu lapsille. Osa pelissä käsiteltävistä teemoista saattaa olla raskaita, vaikka näitä kevennetään nuorten pelaajien osalta. Luotamme tässä huoltajien harkintakykyyn. Alaikäiset pelaajat osallistuvat huoltajien vastuulla tapahtumaan.

Pelimaksu täytyy maksaa sunnuntaihin 9.1. mennessä. Tämän jälkeen pelimaksu palautetaan vain, jos tilalle löydetään maksava pelaaja.

Maksaneet pelaajat saavat hahmonsa sunnuntaihin 6.2. mennessä, eli kuukautta ennen peliä.

Pelialue

Peli tapahtuu pääosin Vihdin pirtin päärakennuksessa sisätiloissa, mutta talon pihapiiriä saa myös käyttää pelaamiseen. Osalla hahmoista voi olla perjantaina ulkona tapahtuvia kohtauksia.

Esipeli

Osalle hahmoista peli alkaa jo perjantaina pelattavilla kohtauksilla tai esipeleillä. Perjantaina pelinsä aloittavien tulee olla pelipaikalla klo 18. Peli keskeytetään yöksi, ja perjantain kohtausten ingame-ajankohta saattaa olla kauempanakin menneisyydessä kuin yhden yön päässä pääpelin tapahtumista.

Osa perjantain tapahtumista on avoinna kaikille halukkaille pelaajille. Perjantai-illan pelit johtavat kylän kestikievariin, jossa osalla hahmoista on pelitapahtumia, mutta muut hahmot voivat halutessaan tunnelmoida, viettää aikaa ja seurustella.

Perjantai

17 pelipaikalle saa tulla
18 perjantain pelaajien oltava paikalla
19 alkubriiffi
20 kohtaukset alkavat
23 peli viimeistään päättyy
24 hiljaisuus

Lauantai

8 pelipaikalla herätys ja aamiainen
9 lauantaina saapuvat viimeistään paikalle
10 alkubrief
11 peli alkaa
20 peli päättyy, debrief
21 sauna

Sunnuntai

9 herätys ja aamiainen
10 poistuminen pelipaikalta, jollei jää siivousavuksi

Ruokailu
Pelissä tarjotaan perjantaina saapuville yksinkertaista iltapalaa. Kaikille tarjotaan pelissä ingame-ruokailu ja yöpyjille aamiaiset. Aamiaisiin sisältyy perustarjoilut: puuroa, leipää, päällisiä, kahvia ja teetä. Ruokailun käytännöistä ohjeistetaan tarkemmin myöhemmin. Pyrimme huomioimaan pelitarjoiluissa etukäteen ilmoitetut erityisruokavaliot. Myös omia eväitä saa tuoda. Pelimaailmaan sopivia eväitä saa nauttia pelissä, mutta modernit eväät on nautittava sivummalla tai muulloin kuin pelin aikana.
Pelaajatapaamiset

Peliä varten järjestetään sekä käsityö- että pelaajatapaaminen. Näihin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta etenkin pelaajatapaamiseen osallistumista suositellaan.

Käsityötapaaminen 28.11.2021

Ensimmäinen käsityötapaaminen järjestetään su 28.11. yhteistyössä 1600-luvun elävöitysryhmä GARSin kanssa. Tätä ennen pelaajat saavat lyhytkuvauksen hahmostaan. Käsityötapaaminen on osa Harmaasudet ry:n Valistus&Edistys-vuoroja. Tapaaminen pidetään su 28.11. klo 18-22 Pakilan nuorisotalolla osoitteessa Lepolantie 19, Helsinki.

Käsityötapaamisessa käydään läpi 1600-luvun pukeutumista ja pukujen valmistamista myös pelin näkökulmasta. Suurin osa Talvikäräjien hahmoista pukeutuu maalaisvaatteisiin, joiden mallit monissa tapauksissa periytyivät varhaisemmilta aikakausilta ja joskus säilyivät 1800-luvulle asti. Rikkaammilla tai maailmaa nähneillä hahmoilla oli mahdollisuus pukeutua myös muodinmukaisesti. Tarkempia tietoja löytyy pukeutumisohjeesta.

pelaajatapaaminen 13.2.2022
Pelaajatapaaminen järjestetään su 13.2. myöskin osana Harmaasudet ry:n V&E-vuoroja. Sitä ennen pelaajat ovat saaneet koko hahmotekstinsä. Pelaajatapaamisessa käydään läpi pelimateriaalia sekä tutustutaan kontaktipelaajiin ja hahmojen välisiin suhteisiin.
Koronavarautuminen

Pelinjohto tekee päätökset pelijärjestelyiden jatkumisesta ja pelin pitämisestä vallitsevia viranomaissuosituksia seuraten. Tällä hetkellä näyttää siltä, että uusia rajoituksia ei ole tulossa ja peli voidaan pitää suunnitellusti maaliskuussa 2022.

 

 

 

 

 

P